Да поговорим за метални покриви

Покриви от метал

Металните покриви са много актуални и предпочитани, като причина за това е най-вече тяхната издръжливост и дълъг живот. Уникалният им вид също ги прави предпочитани пред другите видове покриви. Може би, голямата им популярност се дължи най-вече на внушителния им външен вид. Могат да се избират различни цветове, стилове и текстури, което позволява направата на уникален по рода си покрив, който същевременно с това е и изключително здрав и устойчив на пожари, ледени бури, силни ветрове и урагани, както и земетресения. При покривите с керемиди или рулонна хидроизолация, се налага подмяна след около 15 години. Металните са толкова здрави, че ако са монтирани както трябва, могат да изкарат над 50 години, без нужда от ремонт. Те са толкова издръжливи, че могат да устоят на всякакви природни сили и в сравнение с покривите от други материали, при тях не се прави компромис със здравината. Гаранцията на повечето такива покриви е 30 години, но ако нанасяте от време на време металозащитен грунд, тогава най-вероятно няма да ви се наложи да правите ремонт докато сте живи.
Типове покриви от метал

Металите, от които се изработват покривите са няколко вида, за това е добре да се знаят техните характеристики, предимства и недостатъци.

Покриви от стомана

Тези покриви се срещат най-често, тъй като стоманата е най-масовия метал. Тя дава гъвкавост и сила, достъпна е и е подходяща за сгради от всякакъв тип, без значение дали са търговски, промишлени или жилищни. Обикновено, тези покриви се правят с поцинкована стомана.

Покриви от ламарина

Едни от най-често използваните покриви, при които се използват рула или листове от поцинкована ламарина. Те трябва да

се третират със защитен грунд периодично, за да не се допусне прогниване на ламарината и да се удължи живота им.

Покриви от алуминий

За да бъде здрав един покрив, той трябва да е направен от дълголетни материали. Амуминият има такива свойства, които са изключително издръжливи, повече дори сградата, върху която е монтиран един такъв покрив. Никаква природна сила не влияе на алуминия, дори боята върху него да падне с времето, той продължава да бъде все същия, както в началото.

Покриви от мед

Тези покриви са доста скъпи, но за сметка на това придават много стил и надежност. Те са луксозни и не са по джоба на всеки. Небоядисаните такива покриви са много красиви и няма как да излязат от мода някога. Медта е много дълготраен елемент и прилича на алуминия в това отношение. Цветът му се променя с времето, но това не е проблем, защото точно този цвят на стар мед е много красив и изящен. Покриви с този метал се използват много рядко, именно заради скъпата си цена, причината за която е самия метал, който не е евтин, а и самата му инсталация е трудна и се прави с много запоявания. Медните керемиди излизат много по-евтино, защото при тях инсталацията е същата като при стоманените и алуминиевите покриви.

Покриви от цинк

Тези покриви са почти същите като медните, цинкът също е скъп и здрав материал, но е по-предпочитан, защото изглежда по-добре.
Почистване на покривите от метал

Най-важното за един метален покрив е да се поддържа чист, за да не се натрупват по него водорасли, мухъл и плесен, които биха могли да скъсят живота му.

Стъпки на почистването:

● Първо трябва да се види какво е състоянието на самият покрив, дали е корозирал и дали се е износил. Ако е така, почистването ще трябва да се направи по-внимателно и да се внимава повече.

● Проверете за безопасността и се уверете, че няма риск да се работи на покрива. Хубаво е още преди да започнете с почистването, да прецените дали ще можете да достигнете навсякъде и да почистите всичко. Ако се налага, можете да използвате подсигурително въже или колан.

● За почистване на корозията, можете да използвате четка. С нея ще премахнете и ръждата, а това е добре да се направи, преди самото почистване. Можете да използвате и шпакла ако се налага, но внимавайте с боята, защото ако я надраскате, рискувате да предразположите листовете към корозия.

● За почистване на замърсените места по покрива се използва фосфат Тринатриев разтвор, който се смесва с вода и се сипва в голяма кофа. С този разтвор се почистват най-вече участъците с плесен и мухъл. Трие се с мека четка, докато се почисти всичко. Ако покривът е прекалено мръсен, тогава може да се почисти целия, като се изплакне навсякъде след като е измит с кофи вода. Уверете се, че не е останал разтвор, който не е изплакнат. Когато покривът изсъхне, можете да го проверите пак.

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Ремонти

довършителни ремонти

Извършваме довършителни вътрешни ремонти

Дренажи

Дренажи и отводнителни системи

Дренажи и отводнителни системи

Дограма

PVC и алуминиева дограма

Монтаж на PVC и алуминиева дограма

ВИК услуги

ВИК услуги

Ремонт и изграждане на ВИК системи

Електроуслуги

Електроуслуги

Ремонт и изграждане на електроинсталации