Хидроизолации

Хидроизолации, течна или битумни с газопламъчно залепване

И двата материала си имат място за приложение и правилно функциониране, затова е необходимо да прецени професионалист, който ще реши кой материал да се ползва за ремонта, а и най-вече ще се положи и подготви по технология на производителят на избраният материал

Какво е битумна хидроизолация:

Битумна хидроизолация е материал, който е изработен от битумна мембрана стъкло, фибарна, мрежа или полиестер. Изолациите се делят основно на няколко основни вида –Воалит Полизол Хидрозол AVP APP SBS и много др. но по-качествените материали се различават по това, че могат да се огъват при минусови темперетури от 0 до - 250 градуса . Колкото по високи са отрицателните температури толкова по здрава и еластична е хидроизолацията. Качествените битумни изолации са изработени от дестилиран модифициран битум с елостомерни полимери, с които материала е по разтеглив с по голяма еластичност а при огъване на минусови температури не позволява напукване и с чупване, с което го определя за качествен.

Полагане и залепване на хидроизолация

1. Подготовката на основата трябва да е чиста и суха без неравности, ако има ръбове и грапавини и неравности трябва да се премахнат, а при необходимост се полага циментова замазка.
2. Полагане на битумен грунд с мече или четка
3. Полагане на хидроизолация трябва да става със застъпване от 8 до 10см.
4. Залепването е с газопламъчна горелка. Нагретите участъци трябва да се притискат с специално метално валяче. Между двата застъпа трябва да се стече битум от 1см. това е признак за добра заварка.
5. Всички участъци с повдигане на хидроизолацията като бордове, стени и ръбове трябва да се запечатят с битумен силикон - битустик

Какво е течна хидроизолация:

1.Течната хидроизолация има по-голямо приложение от битумната заради по-лесното и полагане на вертикални стени и основи с по-грапави участици - басейни, цистерни резервоари, покриви и мн. Др.
2.Подготовката на основата е същата като при битумната хидроизолация, но при течната не е задължителни да е суха дори е задължително да се навлажни и обезпраши.
3.Полагане материала се подготвя според указанието на производителят. Нанасянето става с четка с дръжка, която е добре да има по-дълъг косъм .
4.Полагане на грунд от производителят и след около 40минути се нанася първи пласт с армирана мембрана от производителят.
5.След изсъхването на първият пласт се нанася втори с армирана мембрана съхнене и пак полагане на изолация така докато не станат от 5 до 7 намазвания

Е-поща: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.
Телефон: 02 489 44 62
Мобилен: 0888 759 133 ; 0898 759 133

UK betting sites, view full information www.gbetting.co.uk bookamkers

Ремонти

довършителни ремонти

Извършваме довършителни вътрешни ремонти

Дренажи

Дренажи и отводнителни системи

Дренажи и отводнителни системи

Дограма

PVC и алуминиева дограма

Монтаж на PVC и алуминиева дограма

ВИК услуги

ВИК услуги

Ремонт и изграждане на ВИК системи

Електроуслуги

Електроуслуги

Ремонт и изграждане на електроинсталации